For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

تغيير در ويژگي­هاي اجزاي تشكيل دهنده­ي محيط به طوري­ كه عملكرد طبيعي و تعادل زيستي آن­ها مختل گردد و به طور مستقيم يا غيرمستقيم منافع و حيات موجودات زنده را به مخاطره اندازد، آلودگي محيط­زيست گفته مي­شود. هدف از اين مطالعه بررسي وضعيت آلودگي خاك به فلزات سنگين كروم، مس، نيكل و روي در شهرستان نهاوند واقع در استان همدان با استفاده از شاخص­هاي مختلف آلودگي مي­باشد. جهت انجام مطالعه تعداد 39 نمونه خاك از منطقه مورد مطالعه به صورت سيستماتيك برداشت شد و غلظت فلزات كروم، مس، نيكل و روي با استفاده از دستگاه اسپكتروفتومتر اندازه­گيري شد. شاخص­هاي زمين انباشتگي، فاكتور آلودگي و شاخص جامع فاكتور آلودگي جهت تعيين ميزان آلودگي منطقه مورد مطالعه مورد استفاده قرار گرفتند. نتايج مطالعه نشان داد كه غلظت كروم در منطقه مورد مطالعه بيشتر از حداكثر غلظت قابل قبول براي كشورهاي لهستان، استراليا و كانادا مي­باشد. ميزان شاخص زمين انباشتگي براي همه فلزات بين 0 تا 1 بدست آمد، در نتيجه غلظت فلزات در خاك به منشأ طبيعي آنها ارتباط داده شد. مقادير شاخص فاكتور آلودگي نشان داد كه اكثر نمونه­ها در طبقه بدون آلودگي تا آلودگي متوسط قرار دارند، و فاكتور آلودگي براي فلز كروم بيشترين مقدار را داشت به طوري كه 26/10 درصد از داده­ها در طبقه آلودگي متوسط تا قوي قرار داشت. تجزيه و تحليل نقشه پهنه­بندي شاخص جامع فاكتور آلودگي نشان داد كه عناصر كروم، مس، نيكل و روي منشأ زمين شناسي و كشاورزي دارند. در حقيقت اين فلزات به طور طبيعي در خاك وجود دارند اما فعاليت­هاي انسان سبب تجمع بيشتر اين فلزات در خاك شده است.

تحت نظارت وف ایرانی

بررسي آلودگي فلزات سنگين خاك با استفاده از شاخص هاي فاكتور آلودگي، زمين انباشتگي و شاخص جامع فاكتور آلودگي (مطالعه موردي شهرستان نهاوند) | دکتر علیرضا سفیانیان

خطا

The website encountered an unexpected error. Please try again later.

تحت نظارت وف ایرانی